El mural ‘Saviesa’ de Txus Montejano guanya el premi del públic del 5è Torrefarrera Street Art Festival

El grafiti ha estat el més votat pels torrefarrerins i torrefarrerines, per davant dels treballs realitzats per Gasic Painter (Tarragona) i Nauni69 & Dank (Almeria)

El mural “Saviesa” realitzat per l’artista Txus Montejano (Lleida) ha estat l’escollit pels torrefarrerins i torrefarrerines com a guanyador del premi del públic de la cinquena edició del Torrefarrera Street Art Festival (TSAF) dotat amb 500 euros. El grafiti mostra una dona gran mirant directament a l’espectador i vol ser un homenatge a la gent gran.

Aquest treball ha rebut 47 vots de les 109 votacions vàlides (el que representa un 43,12% dels vots) materialitzats a través de la web de participació habilitada per l’Ajuntament de Torrefarrera per a tal efecte.

El nen de les flors en temps difícils Gasic Painter
Obra de Gasic Painter al 5è Torrefarrera Street Art Festival

El mural guanyador ocupa una paret mitgera del carrer Botera, amb una superfície de 35 m2. El segon mural més votat pel públic, amb un 22,94% dels vots, ha estat “El nen de les flors en temps difícils” de l’artista Gasic Painter (Tarragona). La tercera posició en les votacions del públic, amb un 22,02% dels vots, ha estat per al grafiti “Nen o nena” de Nauni69 & Dank (Almeria).

Mural de Nauni 69 & Dank al TSAF2021
Mural de Nauni 69 & Dank al 5è Torrefarrera Street Art Festival

5a edició del Torrefarrera Street Art Festival

El passat 10 de setembre, en el marc de la Festa Major de Torrefarrera, es va donar a conèixer el premi del jurat del 5è Torrefarrera Street Art Festival. El jurat va atorgar el primer premi (1.000 euros) a Folk & Miedo (València i Alacant), autors de l’obra “Comunicació” ubicada en una de les parets de l’empresa ICG Software, de prop de 200 m2 i ubicada al carrer Tramuntana, sn, al Parc Empresarial Torrefarrera.

Millorar l’entorn urbà, fomentar la cultura i atreure visitants són els principals objectius del Torrefarrera Street Art Festival, organitzat per cinquè any consecutiu pel consistori per dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social. El festival està organitzat per l’Ajuntament de Torrefarrera i compta amb el patrocini de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Fundació ICG, Hiopos i Montana Colors.

Després de les cinc primeres edicions, s’han pintat 4.636 m2 de parets distribuïts per tot el municipi, amb un total de 47 murals a l’aire lliure que es poden localitzar al mapa interactiu que trobareu a la web del festival https://torrefarrerastreetartfestival.cat/#mapa.

Relació d’artistes o col·lectius artístics que han participat en el 5è Torrefarrera Street Art Festival:

– Gasic Painter (Tarragona)

– Dil (Lleida)

– Folk & Miedo (València i Alacant) – Premi del jurat 2021

– Nauni 69 &Dank (Almeria)

– Txus Montejano (Lleida) – Premi del públic 2021

– Saiko 134 (Terres de l’Ebre)