El primer Street Art Festival acolorirà els carrers de Torrefarrera

L’Ajuntament posa a disposició d’artistes muralistes 9 parets que sumen un total de 1200 metres quadrats

L’objectiu és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social

El primer Torrefarrera Street Art Festival es presenta com una iniciativa per millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura. La proposta ha estat llençada pel consistori, amb l’objectiu de dinamitzar i regenerar els espais del municipi. Tot plegat, potenciant l’art urbà com a mitjà d’integració social.

Dimarts, 24 de maig, l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Enric Casanovas, i Elisabeth Vicens, membre de l’organització de l’esdeveniment, han presentat el festival en roda de premsa a la Diputació de Lleida. Han explicat que l’Street Art Festival Torrefarrera, es desenvoluparà durant la primera setmana de setembre. Es posaran a disposició dels artistes 9 parets que sumen un total de 1.200 metres quadrats. 

D’aquestes parets en destaca una de 400 metres quadrats ubicada al pavelló poliesportiu.

L’alcalde ha indicat que l’objectiu principal del Torrefarrera Street Art Festival és millorar l’entorn urbà del municipi. Aquest Festival compta amb el suport de la Diputació, i està en la mateixa línia que altres  campanyes com Solars Actius, el Parc Caní i l’habilitació d’aparcaments.

Els artistes o col·lectius artístics que vulguin participar, podran enviar a través de la pàgina web streetartfestival.cat la seva proposta artística amb temàtica lliure fins el 24 de juny. Posteriorment, un jurat valorarà totes les propostes.

Es seleccionarà 9 finalistes. Per la selecció es tindran en compte aspectes com:

  • La qualitat artística
  • La viabilitat
  • La flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies existents
  • La integració en l’entorn públic.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Torrefarrera, Enric Casanovas, ha explicat que també s’organitzarà un taller de grafit per a infants i joves “amb l’objectiu de fer entendre que el grafit com a art urbà es pot integrar bé dins d’un municipi aportant valor i sensibilitzar de les conseqüències del grafit mal utilitzat”.

En el marc del Torrefarrera Street Art Festival es lliuraran tres premis:

  • Candidats seleccionats: cada artista o col·lectiu que sigui seleccionat per a la realització d’una intervenció artística, percebrà 150 euros nets en concepte d’honoraris.
  • Premi del jurat: un jurat format per l’organització i l’Ajuntament de Torrefarrera premiarà les 2 millors obres. Aquests premis estaran dotats amb 1.000 euros el primer lloc, i amb 500 euros, el segon.
  • Premi del públic: es concedirà a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l’esdeveniment. Aquest premi estarà dotat amb 500 euros. El premi es fallarà una setmana després de l’esdeveniment, el dia 18 de setembre.