Tretze artistes seleccionats pel Torrefarrera Street Art Festival

El certamen esdevé internacional. Participaran artistes de diferents països com Canadà, Colòmbia i Uruguai

A causa de l’elevat nombre de propostes rebudes, l’organització amplia els metres quadrats de paret per donar cabuda a un major nombre d’artistes

Tretze artistes i col·lectius artístics han estat escollits per participar en la primera edició del Torrefarrera Street Art Festival, que tindrà lloc la primera setmana de setembre. Millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura, són els principals objectius d’aquest certamen que esdevé internacional. La primera edició del Torrefarrera Street Art Festival comptarà amb artistes de diferents països com: Canadà, Colòmbia i Uruguai.

Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament de Torrefarrera pretén dinamitzar i regenerar espais del municipi, potenciant l’art urbà com medi d’integració social.

A causa de l’elevat nombre de propostes rebudes i la gran qualitat artística d’aquestes, l’organització ha decidit ampliar de 1.200 a 1.450, els metres quadrats de paret per poder donar cabuda a un major nombre d’artistes.

Entre les parets que es cediran pel certamen, destaquen els 400 metres quadrats del pavelló poliesportiu.

Els artistes o col·lectius d’artistes que desitjaven participar, van enviar la seva proposta artística de temàtica lliure, a través d’aquesta pàgina web, que va rebre propostes fins al 30 de juny. Posteriorment un jurat ha valorat totes les propostes. Finalment s’han seleccionat tretze obres incidint en la seva qualitat artística, viabilitat, flexibilitat i l’adaptabilitat de la proposta a les superfícies existents, a més de la seva integració amb l’entorn públic.

Relació d’artistes o col·lectius artístics seleccionats per participar al primer Torrefarrera Street Art Festival:

– Sfhir (Madrid)

– Dude (Lleida)

– Xupet Negre (Barcelona)

– Zurik (Colòmbia)

– GFX Folk Miedo 12 (col·lectiu procedent d’Alacant i València)

– Saiko 134 (Barcelona)

– Noe Cor (Uruguai)

– Callizo (Múrcia)

– Rider Art (Madrid)

– Akore (Barcelona)

– Ryan Smeeton (Canadà)

– Xolaka (València)

– Rulo López (Lleida)


En el marc del Torrefarrera Street Art Festival es lliuraran tres premis:

  • Candidats seleccionats: cada artista o col·lectiu que sigui seleccionat per a la realització d’una intervenció artística, percebrà 150 euros nets en concepte d’honoraris, un cop conclosa la intervenció.
  • Premi del jurat:un jurat format per l’organització i l’Ajuntament de Torrefarrera premiarà les 2 millors obres. Aquests premis estaran dotats amb 1.000 euros el primer lloc i amb 500 euros, el segon.
  • Premi del públic:es concedirà a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l’esdeveniment. Aquest premi estarà dotat amb 500 euros i es fallarà una setmana després de l’esdeveniment, el dia 18 de setembre.